INHOUD

boekillustratieSoms vormen cijfers niet spontaan getallen, blijft een eenvoudige bewerking zwaar werk, lijkt wiskunde net Latijn en geeft een klok haar tijd niet zomaar prijs.

De documentaire ‘PROEF OP DE SOM – studeren met dyscalculie’ dompelt je gedurende 30 minuten onder in de wereld van jongeren met dyscalculie. Jonge leerlingen, studenten en ouders getuigen over de moeilijkheden die ze ervaren in hun schoolloopbaan, en vertellen hoe ze bepaalde drempels succesvol overwonnen. Deskundigen lichten een aantal inzichten en aandachtspunten over deze stoornis toe. In het bijhorende boek worden deze inzichten verder uitgediept en worden kapstokken voor de begeleiding van jongeren met dyscalculie aangereikt.

Het educatief pakket ‘PROEF OP DE SOM – studeren met dyscalculie’ zorgt voor een boeiende leerervaring. Als we dyscalculie leren begrijpen, remediëren en de student voldoende stimuleren, en als we studiestrategieën en faciliteiten op maat bieden, kan studeren met dyscalculie een haalbare formule zijn, met als proef op de som een diploma!

We hopen dat dit pakket onderwijsinstellingen inspireert om elke leerling met dyscalculie op een genuanceerde manier te benaderen, zodat die voldoende kansen krijgt om zijn talenten te ontwikkelen.

Guido Galle
Directeur onderwijs en studentenbeleid
Arteveldehogeschool

Comments are closed.